Hozzájárulunk a jólétünkhöz

A megfelelő mix kulcsfontosságú...

A kiegyensúlyozott, egészséges étkezés tápláló ételekkel biztosítja a test számára az összes alapvető tápanyagot és egészséget fejlesztő összetevőket. A német Táplálkozási Társaság élelmiszerpiramisa táplálkozási javaslatokat tartalmaz a jelenlegi ismeretek alapján. A kiegyensúlyozott étrend fontos hozzájárulója a tej és az összes tejtermék, például a joghurt, a túró és a sajt. Igaz " tápanyagcsomagok ". Mivel a tej szinte minden tápanyagot tartalmaz, amelyre az embernek naponta szüksége van - olyan összetett mértékben, hogy a tejet nem italnak, hanem élelmiszernek kell tekinteni. 

Erővel a nap folyamán...

A sikeres naphoz jó indítás szükséges- és ez magában foglalja az egezséges, ízletes reggelit. A joghurt és a gabonafélék, a friss gyümölcsök vagy a gyümölcslevek nem hiányozhatnak a reggelizőasztalon. Nem csak finomak, hanem kiváló minőségű fehérje és könnyen emészthető zsír forrását nyújták a tej és tejtermékek révén, valamint értékes ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak.

Aki naponta ötször étkezik, többel rendelkezik...

A reggeli, ebéd és vacsora mellett az étrendnek két apró fogást kell magában foglalnia. Ez hozzájárul a fizikai és mentális teljesítményhez. A két apró fogás, tízórai és uzsonna formájában megakadályozza a vércukorszint gyors csökkenését a fő étkezések közt. A legjobb, ha friss gyümölcs- vagy tejtermékeket fogyaszt - könnyűek és jó az ízük!

Ez teszi a gyerekeket erőssé...

A növekedési szakaszban lévő gyermekek számára magas tápanyagtartalmú ételeket ajánlunk. Ezek olyan élelmiszerek, amelyek kiváló minőségű fehérjét, szénhidrátokat és zsírokat, valamint vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Különösen a kalcium nélkülözhetetlen a csontok növekedéséhez és a különféle anyagcsere-folyamatokhoz. Fél liter tej, egy csésze joghurt és két sajt szelett elfogyasztásával elérhető egy tinédzser (13-19 éves / 1000 - 1200 mg) napi kalciumszükséglete. 

A sport okossá teszi a gyerekeket!

A kiegyensúlyozott étrend mellett a gyermekek számára a sok testmozgás is nagyon fontos. A sport megakadályozza az elhízást, elősegíti az izmok fejlődését és a megfelelő testi állapot elérését, és nélkülözhetetlen a gyermekek mentális fejlődéséhez!

Edzés által az egészséghez...

A kiegyensúlyozott étrend mellett a testmozgás fontos egészségvédő tényező.

Bárki, aki rendszeresen és elegendő mértékben edz, és így több energiát használ el, mint amennyit elfogyaszt, fizikailag és szellemileg egészségesebbé válik, erősíti az immunrendszerét, a szívét és a vérkeringését, és megakadályozza a túlsúlyt - amely az első számú közbetegség. 

A  jó érzés tényező...

A fizikai aktivitás nemcsak a fölösleges kalóriákat égeti el, hanem pozitív hatással van a mentális jólétre is, elősegíti a tanulást és a koncentrációt. Elfogadott tény, hogy a testmozgás és az egészséges táplálkozási szokások kapcsolatának evolúciós okai vannak - mivel a múltban a táplálkozás és a mozgás mindig összetársultak.