Tej- és amit készítünk belőle

Tej- a fehér csoda

A tejet az emberi test számára fontos kalcium-, fehérje- és vitamin- (A, B1, B2, B12, D vitamin) forrásának tekintik. Mindemellet a tej tartalmaz jó minőségű fehérjét és magnéziumot is, megalkotva a tökéletes fitnesz koktélt. Már 5000 évvel ezelőtt az ősi Babilon lakói is teheneket fejtek és tejet fogyasztottak. Az Alois Müller tejgyár főként alacsony zsírtartalmú tejet használ.

Bűntudat nélküli öröm

Az alacsony zsírtartalmú (az 1,5% zsírtartalmú) tej előnye hogy nemcsak valamivel több fehérjét, B-vitamint, kalciumot és más ásványi anyagot tartalmaz, mint a teljes tej, hanem kevesebb kalória is van benne.

1983 A Müllermilch első hűtött UHT tejitala kerül bevezetésre.

Tejsavó, az energia itala

Hippokratész, a görög orvos a tejsavót "tejszérumnak" nevezte - a savó már az ókorban is népszerű természetes gyógyszer volt. A tejsavó a sajt előállításának mellékterméke, és a tej összes összetevőjének nagy részét tartalmazza. Alig tartalmaz zsírt, de tartalmaz értékes savófehérjét, sok ásványi anyagot és emészthető laktózt. A tejsavó egészséges szomjoltó.

A kétségtelen fitnesz ital

Különösen a sportolás után a savó tökéletes felfrissülést jelent minden aktív ember számára. A tejsavó ideális a gyors feltöltödéshez és a vitaminszám növeléséhez. A tejsavó segíti a testet az alacsony kalóriatartalmú regenerációban, és minden tekintetben segít a jó alkat eléréséhez.

2008 Gyümölcsös és vitaminokban gazdag- így mutatkozik be a finom tejsavóital, a Fructiv.

Joghurt - tejtermék kultúrával

A joghurt előállításához savas kúltúrákat kell hozzáadni a tejhez, amelyek a tejcukor egy részét tejsavvá alakítják. Ez a savanyú tejtermék kellemes frissességét nyújtja, és biztosítja, hogy a tej sűrű legyen. Néhány óra elteltével elkészül a sűrű joghurt. A joghurtot végül meg kell keverni és lehűteni, hogy egyenletes és krémes legyen.

1983 A Müller kifejleszti a kétrészes csésze forradalmi koncepcióját a joghurtokhoz.

Tej és rizs: az álomcsapatuk

A tej és a rizs a kiegyensúlyozott étrend fontos alkotóelemei, és együttesen kiváló uzsonnát alkotnak. A tej kalciumot és értékes fehérjét biztosít a csontoknak, a rizs szénhidrátokkal látja el a testet, amelyek kellemesen teltségérzetet és energiát szolgáltatnak.

Mint a régi szép időkben…

Az alacsony zsírtartalmú (az 1,5% zsírtartalmú) tej előnye hogy nemcsak valamivel több fehérjét, B-vitamint, kalciumot és más ásványi anyagot tartalmaz, mint a teljes tej, hanem kevesebb kalória is van benne.

1980 Müller Riso- kész tejberizs csészében- ez egy igazi innováció volt.

Puding- finom szórakozás fiatalok és öregek számára is egyaránt

Legyen gyümölcsös, csokoládés vagy vaníliás szósszal, esetleg anélkül, darából vagy gyümölcsléből - a puding nem csak a gyermekek körében népszerű desszert. Mangát, rizst, kukoricakeményítőt, szágót és cukrot tartalmazó, tejben, vízben vagy gyümölcslében főtt, tojássárgájával és megvert tojásfehérjével összekeverve - receptől függően - végül lehűtés után átforgatva fogyasztandő.

A habos álom

A "Mousse au Chocolat" jelentése "csokoládéhab". A klasszikus francia desszert sötét csokoládéből, tojásból, cukorból és tejszínből készül. A hab finoman olvadó állagát  a hozzákevert tojásfehérjének köszönheti.